Rundergehakt Grasgevoerd Pakket – 5 kilo
Onze grasgevoerde Hereford-runderen
We krijgen vaak de vraag of onze runderen ook de Schotse Hooglanders zijn die in alle natuurgebieden lopen. Het is logisch dat deze gedachte in je opkomt, de Schotse Hooglander is namelijk een bekende verschijning in veel natuurgebieden in Nederland. Onze Hereford-runderen wonen ook in deze gebieden. Ze zoeken zelf naar hun eten, kunnen zichzelf goed redden en zijn gewend aan wandelaars en fietsers.
Onze Hereford runderen komen net als de Schotse Hooglanders uit Groot-Brittannië. Er zijn alleen twee belangrijke verschillen. De Hereford komt uit Ierland, niet uit Schotland en ze zijn over het algemeen groter dan de Schotse Hooglanders. Wat ze wel met elkaar gemeen hebben is dat ze beide rundersoorten zijn met een dikke huid en wintervacht. Hierdoor komen ze goed de winter door en zelf bij min 20 graden kalven de Schotse Hooglanders nog in Canada. In de zomer kan de dikke vacht wel een nadeel zijn, dan zijn de runderen vaak te vinden bij het water om af te koelen.
Schotse Hooglanders zijn pas sinds de jaren ´80 in Nederland. Steeds vaker zie je Hereford-runderen in natuurgebieden grazen. De Hereford-runderen van Vlees van Ons lopen het hele jaar buiten. Ze eten het gras en de planten die daar groeien en worden alleen bijgevoerd met hooi uit hetzelfde gebied.
Ze groeien dus in hun eigen natuurlijke tempo en zijn antibiotica vrij. Dit garandeert de hoge kwaliteit vlees. Als je dit vergelijkt met de bio-industrie dan scheelt het veel, want voor onze runderen is geen soja of graan nodig. Hierdoor is de milieubelasting ook een stuk lager en laten wij een rund pas slachten als alle vlees pakketten zijn verkocht. Zo zorgen we voor de beste opbrengst en verse producten. Vlees van Hereford-runderen is dus een uitstekende keuze.
Beestje loopt vrij
Onze koeien lopen vrij rond in een natuurgebied en hebben alle ruimte, zoals het hoort. De runderen van Vlees van Ons zijn verzekerd van een leven waar aandacht voor hen en de natuur vooraan staat.
Waarom is grasgevoerd vlees beter voor jou en het milieu?
In de afgelopen jaren is de populariteit van grasgevoerd vlees gestegen. Maar wat is grasgevoerd vlees precies en waarom zou je het kiezen boven conventioneel vlees?
Grasgevoerd vlees is vlees van dieren die voornamelijk gras eten, in plaats van graan en soja. Grasgevoerde dieren hebben vaak meer ruimte om te graze en leven een natuurlijker leven dan dieren die in stallen gehouden worden en voornamelijk graan en soja krijgen.
Er zijn verschillende redenen waarom grasgevoerd vlees beter kan zijn voor je gezondheid en het milieu:
- Gezondheid: Grasgevoerd vlees bevat gezonde vetten, zoals omega-3 vetzuren en conjugated linoleic acid (CLA). Deze vetten kunnen helpen bij het verminderen van het risico op hartziekten en het verbeteren van de bloedsuikerspiegel. Grasgevoerd vlees heeft ook een hogere hoeveelheid vitamine E en antioxidanten dan conventioneel vlees.
- Milieu: Grasgevoerd vlees is beter voor het milieu dan conventioneel vlees. Dit komt omdat grasgevoerde dieren minder land en water nodig hebben om te groeien. Grasgevoerd vlees heeft ook een lagere uitstoot van broeikasgassen, aangezien grasgevoerde dieren minder methaan produceren dan dieren die voornamelijk graan en soja eten.
- Ethiek: Grasgevoerde dieren hebben vaak meer ruimte om te graze en leven een natuurlijker leven dan dieren die in stallen gehouden worden.
Al met al is grasgevoerd vlees een goed alternatief voor conventioneel vlees. Het kan beter zijn voor je gezondheid, het milieu en het dierenwelzijn.
Verschil grasgevoerd rundvlees en graangevoerd rundvlees
Bij grasgevoerd vlees worden de runderen gevoed door de natuur. De koeien grazen het gras en de kruiden die te vinden zijn in het natuurgebied. Het maag- en darmstelsel van de koe is hier ook op ingesteld. Wij geloven dat een gezonde koe zich vertaalt in gezond vlees en dat proef je. Niet alleen is het grasgevoerde vlees lekkerder voor de koe, maar ook voor jou!
Het rundvlees in de supermarkten is graan gevoerd. Dit houdt in dat de koeien worden gevoerd met ‘krachtvoer’ zoals graan, soja en maïs. Het lichaam van de runderen is hier niet op ingesteld, daarom kan dit negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van de koeien en het vlees. Ook bevat graan gevoerd rundvlees een aanzienlijk hoger percentage omega 6. Dit zijn onverzadigde vetten die de kans op aandoeningen kunnen vergroten.