cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Sukade met zomerse groenten

Ontdek de rijke smaken van deze heerlijke sukadelap met een scala aan zomerse groenten. Dit recept combineert de malse Sukadelappen met een kleurrijke mix van groenten zoals wortels, paprika’s, courgette en cherrytomaten, allemaal samengebracht in een hartige saus met een vleugje balsamicoazijn en kruiden. Perfect voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een smaakvolle doordeweekse maaltijd. Laat je inspireren door dit recept en tover een culinair hoogstandje op tafel.

Bereiding

  • Voorbereiding 20 minuten
  • Bereiding 2 tot 3 uur

Ingrediënten

  • 500g Sukadelappen
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes gesneden
  • 2 paprika's (rood en geel), in reepjes gesneden
  • 1 courgette, in halve plakjes gesneden
  • 200g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400ml runderbouillon
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering

 

Voorbereiding

  1. Haal de Sukadelappen uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Kruid ze met zout en peper.

Bakken

  1. Verhit de kokosolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de Sukadelappen toe en bak ze aan beide kanten bruin. Haal de Sukadelappen uit de pan en zet apart.

Groenten bakken

  1. Voeg de uien en knoflook toe aan dezelfde pan en bak tot ze zacht en geurig zijn. Voeg vervolgens de wortels, paprika’s, courgette en cherrytomaten toe en bak ze enkele minuten mee.

Stoofpot bereiden

  1. Voeg de tomatenpuree toe aan de groenten en roer goed door. Voeg daarna de runderbouillon, balsamicoazijn, tijm en rozemarijn toe. Breng het geheel aan de kook.

Sukade toevoegen

  1. Plaats de Sukadelappen terug in de pan, zorg dat ze goed ondergedompeld zijn in de bouillon. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het geheel 2 tot 3 uur sudderen, of totdat de Sukade mals is.

Serveren

  1. Haal de Sukade uit de pan en trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Voeg het vlees terug in de pan en roer goed door met de groenten en de saus.

Garnering

  1. Garneer met verse basilicum en serveer direct. Heerlijk met een frisse salade van rucola, avocado en komkommer.

 

Geniet van deze heerlijke zomerse paleo sukade!
Dit heerlijke recept is van: Anne Verhoeve

Bone Broth van Grasgevoerde Koeien 600ml

Op voorraad
12,95
Rund Steak Stoof

Sukadelap Grasgevoerd – 350 gram

Op voorraad
9,95