Maak hier een gehaktmengsel van en je kan een broodje hamburger creëren wat even heel anders is dan een standaard broodje hamburger. Een surf en turf hamburger. Het combineren van vlees en vis in één gerecht!
Snij de gamba’s in grove stukken fijn zodat het in de burger te zien is dat er gamba’s in zitten en leg dit even aan de kant. Kneed het rundergehakt even fijn en voeg de gamba’s, sjalot, knoflook, peper en zout en meng deze tot een burger mengsel. Pers het mengsel in een burger pers en leg de burgers dan voor een half uur in de koelkast. Pers de hamburger circa tot 2 cm dik en vooral niet te dik i.v.m. de grill tijd.
Heb je geen burger pers? Niet erg want het kan ook met de hand maar pers het wel heel goed samen anders valt hij uit elkaar op de barbecue.
Snij de bloemkool roosjes fijn samen met het tuinkers en snij de augurk in plakjes en zet deze weg om later te gebruiken. Meng de mayonaise, ketchup en mosterd tot 1 saus en zet deze ook weg om later te gebruiken. Verwarm in de tussentijd de barbecue naar een keteltemperatuur van 180-200 graden en maak deze klaar om te grillen. Wanneer deze de temperatuur bereikt heeft kan je de hamburgers uit de koelkast halen en in de tussentijd kan je de broodjes van de binnenkant even op de grill leggen voor 2 minuten.
Leg de hamburgers nu op de direct op de gril en bak deze circa 5 tot 6 minuten per kant en flip maar 1 keer. Na het flippen kan je de cheddar boven op de hamburgers leggen en bak deze kant ook circa 5 tot 6 minuten tot je een medium burger met een kerntemperatuur van 58-60 graden heb. Als optie zou je een kerntemperatuur meter kunnen gebruiken maar vaak is dit niet nodig. In de tussentijd kan je het onderste broodjes alvast beleggen met de groenten en saus. Wanneer de hamburgers klaar zijn leg een hamburger op het broodje en doe hier ook weer saus en groeten op, maak de burger af met wat chilisaus en het bovenste deel van het broodje en de surf and turf hamburger is klaar om gegeten te worden.
Eet smakelijk!