Voorbereiding
Maak de marinade klaar door de knoflook te persen en deze samen met de ketjap toe te voegen. De peper en zout doen we er nog niet bij, hiermee wachten we tot deze aangesneden word. Was het braadstuk schoon en snij het overtollig vet weg en doe het dan bij de marinade in. Het beste is om deze een nacht te laten liggen in de koelkast maar 6 uur van te voren is ook prima.
Haal de sukade uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen, in de tussentijd kan je de barbecue aansteken. Verwarm de keteltemperatuur tot 200 – 230 graden Celsius en zorg voor een twee zones.
Bereiding op de barbecue
Dep de sukade droog en leg deze direct boven de kolen. Bak de sukade als een biefstuk, wij hebben 2 – 2,5 minuten per kant gegrilled om een medium rare sukade te krijgen. Voor een medium gebakken sukade raden wij om 3 – 4 minuten per kant te grillen.
Eet smakelijk!