Met dit recept maak je van een klassiek gevuld eitje een versie met een heerlijke smaak explosie. Ben je niet zo dol op pittig dan kan je de pittige saus er ook uitlaten om als nog een gerookt gevuld eitje te maken.
BBQ Nerds heeft een heerlijk recept voor smoked devil eggs, het gevuld eitje, lekker!
Kook de eieren hard en pel deze wanneer ze klaar zijn. Bereid de barbecue voor op een keteltemperatuur van 80 tot 90 graden.
Wanneer de temperatuur van de barbecue is bereikt leg je de hardgekookte eieren indirect op de barbecue. In de tussentijd kan je de spekjes uitbakken en daarna laten afkoelen, snij de bieslook fijn en doe dit in een kom. Doe de ingrediënten van het eimengsel in het kommetje en meng dit alvast door elkaar.
Na 30 minuten mogen de eieren van de barbecue en laat deze afkoelen. Snij de eieren door de helft en haal het eigeel uit het ei en doe dit in het kommetje met het saus mengsel. Meng nu alles goed door elkaar tot je een gladde saus hebt, doe het mengsel in een zipzak of boterham zakje en snij een hoekje van het zakje af. Vul nu het mengsel in het eiwit zodat er een bolletje ontstaat in het halve gat en top het af met de toppings ingrediënten.
Eet smakelijk!