Zeg je herfst, dan denk je al gauw aan stamppot en ovenschotels. In dit heerlijke recept maken we een ovenschotel met pompoen en grasgevoerd rundergehakt.
Zorg dat je de ovenschaal en airfryer klaar hebt staan.
Als eerste kook je de zuurkool in eigen vocht. Vervolgens snijd je de pompoen in blokjes en voeg je deze de laatste tien minuten aan de zuurkool toe. Kook beide totdat ze gaar zijn.
Ondertussen rul je het grasgevoerde rundergehakt samen met de kruiden in eigen vet.
Giet daarna de zuurkool en pompoen af en stamp tot een stamppot. Als dit klaar is kan je de ovenschaal invetten en vul je deze met de eerste laag stamppot
Hier bovenop komt het grasgevoerde rundergehakt en de geraspte oude kaas. Herhaal deze stappen totdat zowel de stamppot als het rundergehakt op is.
Top de stamppot af met een laagje ovengratin voor de lekkerste smaak!
Nu is het alleen nog een kwestie van de ovenschaal in de airfryer zetten. Als de schaal nog warm is kan je deze voor 10 minuten op 160 graden laten bakken. Is deze ondertussen afgekoeld? Dan kan je de schaal voor 15/20 minuten op 160/170 graden in de airfryer zetten. Zo wordt de kaas heerlijk bruin en knapperig.
Serveer dit gerecht met een heerlijk grasgevoerde rookworst en genieten maar!
Eet smakelijk!
Dit recept is van Carla van der Ploeg
Instagram: carla_kha_khb_recepten