cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Riblap steak

Een riblap als steak?! Dat lees je goed. Suddervlees, draadjesvlees of stoofvlees; daar wordt de riblap vooral voor gebruikt. Een grasgevoerde riblap is geschikt om langzaam te garen bij een lage temperatuur. Doordat het vlees gemarmerd is, blijft het bij de bereiding lekker mals. Het perfecte stoofvlees dus! Toch kan het vlees ook op een andere manier bereid worden, namelijk als steak. Verrassend lekker!

Bereiding

  • Voorbereiding 3 tot 4 uur
  • Bereiding 15 minuten

Ingrediënten

Voorbereiding

Voordat het vlees de pan in gaat moet het eerst in de marinade.

Pers met een knoflookpers de knoflooktenen fijn boven een schaaltje. Heb je geen knoflookpers? Snijd de knoflooktenen dan in vier kwarten en plet ze met een vork. Voeg drie eetlepels olijfolie en een flinke snuf zout en peper toe en roer dit goed door elkaar. Smeer de riblap in met de marinade en laat het minimaal een uur intrekken. Dit kan je doen door de riblap en de marinade in een hersluitbare zak te doen. Druk het lucht er een beetje uit en masseer de marinade in het vlees.

Des te langer de marinade de tijd heeft om in te trekken, des te meer smaak in het vlees trekt. Dat kan je al een dag van te voren doen. Wij adviseren om de riblap 3 à 4 uur te marineren. De grasgevoerde riblap heeft namelijk al een mooie smaak van zichzelf.

Bereiding

Pak allereerst een pan en zet deze op het vuur. Laat de pan goed heet worden terwijl je een scheut olijfolie in de pan doet. Heb je een grillpan? Top! Daar hoeft er geen olie in.

Haal de riblap uit de marinade en zorg dat er geen stukjes knoflook meer aan het vlees zitten. Knoflook verbrand sneller dan het vlees gaar is en wordt dan erg bitter.

Schroef het vuur hoog op en bak de riblap enkele minuten aan beide kanten. Als deze mooi bruin is kan het vuur weer op een lager niveau en voeg je een klont boter toe. Giet dan gedurende twee minuten tijdens het bakken met een lepel het braadvocht in de pan over het vlees.

De riblap kan nu uit de pan. Voordat deze op het bord beland is het belangrijk om het vlees nog 5 à 10 minuten te laten rusten onder aluminiumfolie. Het vocht en de eiwitten in het vlees ontspannen weer en verbinden zich dan beter. Zo gaat er minder vleesvocht verloren en wordt het vlees niet taai.

Het wachten wordt nu eindelijk beloond. Snijd de riblap in dunne plakjes. Bijgerechten als friet en salade passen goed bij de steak. Een chimmichurri saus is ook een heerlijke toevoeging.

Eet smakelijk!

Rund Steak Stoof

Riblap Grasgevoerd – 500 gram

Op voorraad
10,95
Zuivel

Roomboter – 250 gram

Op voorraad
6,45
Rund Steak Stoof

Lendelap Grasgevoerd – 350 gr

Op voorraad
8,95
Rund Stoof

Braadlap Grasgevoerd – 350 Gram

Op voorraad
8,95