cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Pittige pulled pork

Heerlijk langzaam gegaard vlees, dat proef je terug in de rijke smaak. Puur genieten. Inclusief recept voor de heerlijkste satésaus!

Bereiding

  • Slowcooker 8 uur
  • Bereiding 45 minuten

Ingrediënten

Pulled Pork

  • 500 gr Procureur
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kruidnagels
  • 3 cm Gember
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel Chinese 5 Spices
  • 1 eetlepel Ery-bronze
  • Rode Madame Jeanette
  • Halve eetlepel Sambal Oelek
  • Half bouillonblokje
  • Kikkoman Tamari
  • 1 Eetlepel rode wijnazijn
  • Honing Sweet Bee
  • 150 ml gekookt water
  • Milde olijfolie
  • Zeezout

Satésaus

  • Pindakaas
  • Water
  • Slagroom
  • Teen knoflook
  • Kikkoman Soja Tamari
  • Sambal Oelek

Bereiding Pulled Pork

Laat het vlees eerst op kamertemperatuur komen.

Snijd vervolgens de uien grof, kneus de knoflook, rasp de gember en snijd de Madam Jeanette fijn.

Fruit de ui, knoflook, gember en peper aan in een pan met milde olijfolie.

Voeg de kruiden en de ery-bronze toe aan het geheel en roer even door. Laat de kruiden goed intrekken.

Schep het mengsel over in de slowcooker.

Bestrooi de procureur met zeezout en masseer dit goed in.

Bak het vlees rondom bruin in de koekenpan. Hierna leg je het vlees op het mengsel in de slowcooker.

Meng de Kikkoman Tamari met het hete water, wat azijn, de Sweet Bee en een half bouillonblokje. Schenk dit over het vlees heen.

Voeg de kruidnagel toe aan de slowcooker voor een heerlijk intense smaak.

Meng het mengsel en de saus goed door elkaar en schep het over de procureur.

Zet de slowcooker voor twee uur op de hoogste stand.

Daarna zet je deze voor zes uur op de laagste stand.

Haal de kruidnagel uit de slowcooker.

Als het vlees gaar is, trek je met twee vorken het vlees uit elkaar en meng je alles door elkaar.

 

Bereiding Satésaus

Voeg alle ingrediënten in een steelpan en verwarm op laag vuur.

Maak op smaak naar eigen voorkeur. De dikte is hier ook op aan te passen.

 

Eet smakelijk!

 

Scharrelvarken Procureur – 1 kilo

Op voorraad
23,40

Scharrelvarken Karbonade – 2 stuks

Op voorraad
7,61

Scharrelvarken Rollade – 1 kilo

Op voorraad
17,95

Scharrelvarken Shoarma – 333 gram

Op voorraad
9,50