Moinkballs zijn een wereldwijd bekende snack en zijn erg lekker om zelf te maken! Probeer het zelf!
Snij de knoflook fijn en doe daarna alle ingrediënten van de gehaktballen in een kom of meng bak en meng het goed door elkaar. Draai van het gehakt nu balletjes van ongeveer 20 a 25 gram per stuk en bestrooi deze daarna met de dry rub. Pak de ontbijtspek en snij deze in het midden zodat je van 1 plak nu twee plakken hebt. Draai deze halve plak nu om de gehaktbal heen en zet het vast met een bamboeprikker.
Bereid de barbecue voor in twee zones en wacht tot je een keteltemperatuur hebt van 110 graden. Leg nu de rookhout op de kolen en leg de moinkballs op de indirecte zone. Na 1 uur kunnen de moinkbals ingesmeerd worden met de barbecuesaus en laat deze daarna nog een half uur op de barbecue.
Wil je zeker weten dat het niet te droog word gebruik dan de kerntemperatuur van 50 graden om in te smeren en 64 graden om de moink balls eraf te halen.
Eet smakelijk!