cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Juicy Lucy cheeseburger

De Juicy Lucy hamburger, komt uit Minneapolis in Minnesota (Amerika). Het is een cheeseburger met een vulling van kaas in de burger, dit zodat het kaas smelt tijdens het garen.

In Amerika is er nog wel eens een discussie in welke bar nu de eerste Juicy Lucy hamburger verkrijgbaar was maar ons maakt het niet uit. Deze heerlijke cheeseburger is zeker de moeite waard om eens gemaakt te hebben op jouw barbecue. Bekijk hier ons recept van de Juicy Lucy hamburger.

Bereiding

  • Voorbereiding 15 minuten
  • Bereiding op de BBQ 10 minuten
  • Speciale benodigdheden Hamburger pers

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt grasgevoerd
  • 4 plakken cheddar kaas
  • 1 hand vol ijsbergsla
  • 1 augurk
  • 1/2 jalapeño
  • 10 gr hamburger dry rub
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel worcestershire saus

Voorbereiding

Steek de barbecue aan met 2 zones en snij de ijsbergsla, augurk in stroken en de Jalapeño fijn. Pak een kommetje en met de mosterd samen met de Jalapeño en zet deze afgedekt weg.

Pak een schaal en doe de 500 gram gehakt, worcestershire saus en 10 gram hamburger dry rub mix in. Meng dit goed door elkaar en maak er daarna 4 bollen gehakt van met een gewicht van 125 gram per bol. Pers deze met de hand of met een hamburger pers tot burgers en leg de burgers uit op een schaal.

Leg op op 1 hamburger een plak cheddar kaas en een andere hamburger. Pers deze nu weer samen zodat het 1 hamburger word met kaas binnen in de hamburger en herhaal dit ook bij de andere hamburgers. Leg de burgers weg als je later pas gaat grillen en anders mogen de burgers een half uur van te voren uit de koeling gehaald worden.

 

Bereiding op de barbecue

Wanneer de keteltemperatuur is bereikt van 250 graden mogen de hamburgers op de directe zone boven de kolen en doe de deksel dicht. Leg alvast de overige 2 plakken kaas klaar en keer na 5 minuten de hamburgers om en leg dan de kaas boven op de hamburgers. Laat de hamburgers liggen voor 5 minuten boven op de directe zone liggen met de barbecue deksel dicht.

In de tussen tijd kan je het broodje opmaken door wat saus op de onderkant van het broodje te smeren, leg er vervolgens wat sla en augurk op. Smeer ook alvast wat saus aan de bovenkant van het broodje en laat het liggen om straks de hamburger op te leggen.

Na de 5 minuten mogen de hamburgers eraf en leg het direct op het broodje. Doe er wat sla op en saus en doe de bovenkant van het broodje op de hamburger.

Eet smakelijk!

Gehakt Rund

Grasgevoerd rundergehakt 333 gram

Op voorraad
5,85
Rund Steak

Biefstukpuntje

Op voorraad
6,95
Rund Steak

Picanha Grasgevoerd – 1 KG

Op voorraad
36,95