Kies voor een heerlijk, pittig, runder-stoofpotje met groenten uit de slowcooker!
Zorg dat je alle groenten van tevoren gewassen hebt en zet alvast de slowcooker klaar.
Snijd allereerst het grasgevoerde rundvlees in gelijke, grove stukken. Daarna snijd je de uien en zowel de zoete als rode paprika’s in grove stukken.
Vervolgens snijd je de winterpeen in plakjes en de groene pepers en knoflook in kleine stukjes.
Kruid daarna het rundvlees met de knoflook zoutmix en bak het vlees kort aan in de binnenpan van de slowcooker. Dit doe je in gras roomboter.
Als het rundvlees kort gebakken is, dan haal je het uit de pan en bak je de ui, knoflook en pepers in diezelfde roomboter. Voeg vervolgens het vlees weer toe en plaats de binnenpan terug in de slowcooker.
Voeg alle gesneden groenten, de rode wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes, worcestershiresaus en de sojasaus of Tamari toe aan het vlees en roer het geheel goed door. Dit doe je voor de meest optimale en rijke smaak.
Aan dit geheel voeg je vervolgens de bouillon toe. Zorg ervoor dat de pan voor 3/4 hiermee onderstaat.
Nu is het meeste werk gedaan en kan je de slowcooker zeven uur lang op de laagste stand zetten. Proef na ongeveer vier uur of het stoofpotje nog meer kruiden of bouillon nodig heeft en check hoe gaar het rundvlees is. Doe dit na de eerste vier uur om het uur, totdat de zeven uur voorbij zijn.
Om dit heerlijke gerecht af te maken kan je dit pittige runder-stoofpotje serveren met (zoete)aardappels, rijst en sperziebonen.
Eet smakelijk!
Dit recept is van Carla van der Ploeg
Instagram: carla_kha_khb_recepten