cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Pittig runder-stoofpotje

Kies voor een heerlijk, pittig, runder-stoofpotje met groenten uit de slowcooker!

Bereiding

  • Voorbereiding 30 minuten
  • Stooftijd 7 uur

Ingrediënten

  • 1 kilo grasgevoerde riblappen
  • 650 ml runderbouillon
  • 175 ml rode wijn
  • 125 ml sojasaus of tamari
  • 350 gr winterpenen
  • 70 gr tomatenpuree
  • 3 grote uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 rode paprika’s
  • 1 zoete puntpaprika
  • 3 eetlepels worcestershiresaus
  • Roomboter
  • Knoflook zoutmix van Tuana specerijen
  • 3 laurierblaadjes
  • 2/3 groene pepers (optioneel)

Voorbereiding

Zorg dat je alle groenten van tevoren gewassen hebt en zet alvast de slowcooker klaar.

Bereiding

Snijd allereerst het grasgevoerde rundvlees in gelijke, grove stukken. Daarna snijd je de uien en zowel de zoete als rode paprika’s in grove stukken.

Vervolgens snijd je de winterpeen in plakjes en de groene pepers en knoflook in kleine stukjes.

Kruid daarna het rundvlees met de knoflook zoutmix en bak het vlees kort aan in de binnenpan van de slowcooker. Dit doe je in gras roomboter.

Als het rundvlees kort gebakken is, dan haal je het uit de pan en bak je de ui, knoflook en pepers in diezelfde roomboter. Voeg vervolgens het vlees weer toe en plaats de binnenpan terug in de slowcooker.

Voeg alle gesneden groenten, de rode wijn, tomatenpuree, laurierblaadjes, worcestershiresaus en de sojasaus of Tamari toe aan het vlees en roer het geheel goed door. Dit doe je voor de meest optimale en rijke smaak.

Aan dit geheel voeg je vervolgens de bouillon toe. Zorg ervoor dat de pan voor 3/4 hiermee onderstaat.

Nu is het meeste werk gedaan en kan je de slowcooker zeven uur lang op de laagste stand zetten. Proef na ongeveer vier uur of het stoofpotje nog meer kruiden of bouillon nodig heeft en check hoe gaar het rundvlees is. Doe dit na de eerste vier uur om het uur, totdat de zeven uur voorbij zijn.

Om dit heerlijke gerecht af te maken kan je dit pittige runder-stoofpotje serveren met (zoete)aardappels, rijst en sperziebonen.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is van Carla van der Ploeg

Instagram: carla_kha_khb_recepten

Rund Steak Stoof

Riblap Grasgevoerd – 500 gram

Op voorraad
10,95

Bone Broth van Grasgevoerde Koeien 600ml

Op voorraad
12,95
Zuivel

Roomboter – 250 gram

Op voorraad
6,45
Rund Stoof

Braadlap Grasgevoerd – 350 Gram

Op voorraad
8,95