Verras je gasten met een zomerse stoofpot van onze grasgevoerde runderen.
Zorg dat je alle groenten van tevoren hebt gewassen. Zet ook alvast de stoofpan klaar.
Snijd allereerst de uien in halve ringen. Hak vervolgens de knoflook ook fijn.
Snijd de grasgevoerde runderwangen in grove stukken en kruid deze royaal met zout en peper. Strooi ook wat bloem over het vlees.
Verhit de pan en vet deze in met boter. Leg het vlees in de pan en laat het goed aanbakken. Wanneer het vlees goed bruin en heet is mag het uit de pan gehaald worden.
Na het bakken van het vlees mag de ui en knoflook in de pan. Blus dit af met witte wijn en voeg opnieuw wat peper en zout toe. Wanneer het alcohol is verdampt mag de rozemarijn, tijm en laurier worden toegevoegd voor een rijkere smaak.
Breng het vlees opnieuw onder in de pan en voeg ook de kippen bouiloon toe. Laat dit rustig stoven op het fornuis of in een oven op 160 graden. Doe dit voor 3 uur.
Voeg twintig minuten voor tijd de wortels toe en vijf minuten voor tijd alle resterende groenten samen met een halve eetlepel mosterd. Voeg voor het serveren als laatste ook de peterselie toe.
Eet smakelijk!