cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Diamanthaas van de bbq

Een heerlijk stuk diamanthaas van de BBQ. De bereiding van dit recept is ook te gebruiken bij een ossenhaas!

Bereiding

  • Voorbereiding 24 uur
  • Bereiding op de BBQ 15 minuten
  • Speciale benodigdheden Kerntemperatuurmeter. Rookchunks

Ingrediënten

  • Grasgevoerde haasbiefstuk
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1/3 kop olijfolie
  • 1/4 kop ahornsiroop
  • 1/3 kop sojasaus
  • ½ tot 1 rode peper
  • ½ tot 1 theelepel gekneusde chillivlokken
  • ½ theelepel gekneusde zwarte peper korrels
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Sap van een halve citroen

Voorbereiding

Voor de bereiding van de diamanthaas maken we als eerst de marinade klaar voor gebruik. Hierbij volgen we het recept wat hier boven staat benoemd. Wanneer alle ingrediënten met elkaar gemengd dan stoppen we de diamanthaas in een grote zak voor de vriezer. Hierbij voegen we de marinade en leggen we deze voor minimaal 4 uur in de koelkast, wij hebben dit 24 uur gedaan. Het is belangrijk om het stuk vlees met de marinade regelmatig te draaien. Hierdoor krijgen alle kanten van de diamanthaas contact met de marinade.

Bereiding op de barbecue

Voordat we beginnen met het voorbereiden van de bbq, is het van belang om de diamanthaas 30 minuten van te voren uit de koelkast te halen, zodat het vlees  op kamertemperatuur kan komen. Hierna gaan we over op de bbq. De bbq moet een keteltemperatuur van 200 graden Celsius hebben. In de bbq is het van belang dat er een  directe en een indirecte zone is. Wanneer de bbq deze temperatuur heeft bereikt kunnen we beginnen met de bereiding van ons stuk vlees.

Wij maken gebruik van een gietijzeren rooster. Hierdoor creëren wij  een mooie grilstreep op ons stuk vlees. Wij hebben beide kanten zo een minuut lang (kan langer, ligt aan u zelf)op de directe zone gehad. Draai elke kant een halve slag voor de vorming van een ruit op het vlees. Hierna leggen  we het vlees op de indirecte zone met onze kerntemperatuurmeter.  Hierbij laten we de diamanthaas tot een temperatuur van 52 graden Celsius. Hierna pakken we het vlees in aluminiumfolie  in en laten we het vlees rusten. Na de rust periode snijden we het vlees tegen de draad.

Eet smakelijk!

Rund Steak

Haasbiefstuk Grasgevoerd – 2 stuks van 165 gram

Op voorraad
19,95
Rund Steak

Biefstuk Grasgevoerd – 350 Gram

Op voorraad
12,95
Rund Steak

Biefstukpuntje

Op voorraad
6,95
Rund Steak

Kogelbiefstuk Grasgevoerd – 2 stuks van 165 gram

Op voorraad
14,95