Een heerlijk stuk diamanthaas van de BBQ. De bereiding van dit recept is ook te gebruiken bij een ossenhaas!
Voor de bereiding van de diamanthaas maken we als eerst de marinade klaar voor gebruik. Hierbij volgen we het recept wat hier boven staat benoemd. Wanneer alle ingrediënten met elkaar gemengd dan stoppen we de diamanthaas in een grote zak voor de vriezer. Hierbij voegen we de marinade en leggen we deze voor minimaal 4 uur in de koelkast, wij hebben dit 24 uur gedaan. Het is belangrijk om het stuk vlees met de marinade regelmatig te draaien. Hierdoor krijgen alle kanten van de diamanthaas contact met de marinade.
Voordat we beginnen met het voorbereiden van de bbq, is het van belang om de diamanthaas 30 minuten van te voren uit de koelkast te halen, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Hierna gaan we over op de bbq. De bbq moet een keteltemperatuur van 200 graden Celsius hebben. In de bbq is het van belang dat er een directe en een indirecte zone is. Wanneer de bbq deze temperatuur heeft bereikt kunnen we beginnen met de bereiding van ons stuk vlees.
Wij maken gebruik van een gietijzeren rooster. Hierdoor creëren wij een mooie grilstreep op ons stuk vlees. Wij hebben beide kanten zo een minuut lang (kan langer, ligt aan u zelf)op de directe zone gehad. Draai elke kant een halve slag voor de vorming van een ruit op het vlees. Hierna leggen we het vlees op de indirecte zone met onze kerntemperatuurmeter. Hierbij laten we de diamanthaas tot een temperatuur van 52 graden Celsius. Hierna pakken we het vlees in aluminiumfolie in en laten we het vlees rusten. Na de rust periode snijden we het vlees tegen de draad.
Eet smakelijk!