cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Cajun biefstuk van de BBQ

Deze heerlijke biefstuk van de bbq is gemarineerd en klaargemaakt met een heerlijke botersaus.

 

Bereiding

  • Voorbereiding 24 uur
  • Bereiding op de BBQ 15 minuten
  • Speciale benodigdheden Kerntemperatuurmeter

Ingrediënten

  • 3x biefstuk grasgevoerd
  • 1 teen knoflook
  • 30 ml olijfolie
  • 20 ml sojasaus
  • Roomboter
  • 1,5 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel marin azijn
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • ½ theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel tijm
  • 1 scheut Jack Daniels Whiskey
  • Achter de hand gehouden marinade

Voorbereiding

Voor de bereiding van de cajun biefstuk moeten we in eerste instantie de marinade gaan voorbereiden. Dit doen we door bovenstaande ingrediënten te mengen. Wanneer alles door elkaar is geroerd dan laten we de marinade even rusten, zodat de droge ingrediënten hun smaak kunnen afgeven. Doe dit ongeveer 20 minuten.

Wanneer de marinade even rust heeft gehad pak dan een grote diepvrieszak. In deze zak stoppen we ons vlees en de marinade. We gebruiken niet alle marinade, want we hebben nog wat nodig voor onze botersaus. De marinade moet minimaal 4 uur intrekken, maar de voorkeur gaat uit naar 24 uur. Van belang is om de zak regelmatig te draaien in de koelkast, zodat alle kanten van het vlees met de marinade in contact kunnen komen.

 

Bereiding op de barbecue

Voordat we beginnen met het voorbereiden van de bbq, is het van belang om de biefstukken minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast te halen, zodat het vlees  op kamertemperatuur kan komen.

Hierna gaan we over op de bbq. De bbq moet een keteltemperatuur van 220 a 240 graden Celsius hebben. Hierdoor kan het gietijzeren rooster warm worden en kunnen we een mooi ruiten patroon op het vlees aanbrengen.

De bbq heeft 2 zones. De directe zone, waarop we het vlees een mooi grilpatroon geven en een indirecte zone, waarop we de kerntemperatuur van ongeveer 53 graden Celsius willen bereiken.
Gril het vlees nu totdat er een mooie grilstreep op beide kanten is ontstaan en leg het vlees hierna in de indirecte zone.

Wanneer het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 53 graden dan halen wij het vlees van de bbq en laten we het vlees rusten onder een stuk aluminiumfolie. Dit geeft ons de tijd om de botersaus te maken. Dit doen wij ook op de bbq.

We nemen een steelpannetje en hierin doen we onze achtergehouden marinade. Hierbij voegen we een paar klontjes roomboter en mengen we het rustig door met een garde of lepel totdat het warm is.

De botersaus brengen we dan aan op ons stuk vlees en klaar is de cajun biefstuk van de bbq.

Eet smakelijk!

Rund Steak

Biefstuk Grasgevoerd – 350 Gram

Op voorraad
12,95
Rund Steak

Haasbiefstuk Grasgevoerd – 2 stuks van 165 gram

Op voorraad
19,95
Rund Steak

Kogelbiefstuk Grasgevoerd – 2 stuks van 165 gram

Op voorraad
14,95
Rund Steak

Bavette Grasgevoerd – 333 Gram

Op voorraad
11,60