Deze heerlijke biefstuk van de bbq is gemarineerd en klaargemaakt met een heerlijke botersaus.
Voor de bereiding van de cajun biefstuk moeten we in eerste instantie de marinade gaan voorbereiden. Dit doen we door bovenstaande ingrediënten te mengen. Wanneer alles door elkaar is geroerd dan laten we de marinade even rusten, zodat de droge ingrediënten hun smaak kunnen afgeven. Doe dit ongeveer 20 minuten.
Wanneer de marinade even rust heeft gehad pak dan een grote diepvrieszak. In deze zak stoppen we ons vlees en de marinade. We gebruiken niet alle marinade, want we hebben nog wat nodig voor onze botersaus. De marinade moet minimaal 4 uur intrekken, maar de voorkeur gaat uit naar 24 uur. Van belang is om de zak regelmatig te draaien in de koelkast, zodat alle kanten van het vlees met de marinade in contact kunnen komen.
Voordat we beginnen met het voorbereiden van de bbq, is het van belang om de biefstukken minimaal 30 minuten van te voren uit de koelkast te halen, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Hierna gaan we over op de bbq. De bbq moet een keteltemperatuur van 220 a 240 graden Celsius hebben. Hierdoor kan het gietijzeren rooster warm worden en kunnen we een mooi ruiten patroon op het vlees aanbrengen.
De bbq heeft 2 zones. De directe zone, waarop we het vlees een mooi grilpatroon geven en een indirecte zone, waarop we de kerntemperatuur van ongeveer 53 graden Celsius willen bereiken.
Gril het vlees nu totdat er een mooie grilstreep op beide kanten is ontstaan en leg het vlees hierna in de indirecte zone.
Wanneer het vlees een kerntemperatuur heeft bereikt van 53 graden dan halen wij het vlees van de bbq en laten we het vlees rusten onder een stuk aluminiumfolie. Dit geeft ons de tijd om de botersaus te maken. Dit doen wij ook op de bbq.
We nemen een steelpannetje en hierin doen we onze achtergehouden marinade. Hierbij voegen we een paar klontjes roomboter en mengen we het rustig door met een garde of lepel totdat het warm is.
De botersaus brengen we dan aan op ons stuk vlees en klaar is de cajun biefstuk van de bbq.
Eet smakelijk!