Dit heerlijke buffalo chicken wings recept is om je vingers bij af te likken!
Buffalo chicken wings zijn de drumsticks en vleugels die officieel in de oven gaan om gegaard te worden, gekruid en vervolgens in een saus gedaan worden. Uiteraard kan dit ook op de barbecue met de benodigde stappen om dat perfecte laagje te krijgen.
Bereid de barbecue voor om een keteltemperatuur van 150 graden, wanneer deze bereikt is mag de sauspan direct boven de kolen en voeg hier alvast de azijn, suiker en hot sauce aan toe. Warm dit zachtjes op en voeg vervolgens de boter toe aan de saus en roer de boter voorzichtig door de saus. De saus kan je ook in de keuken alvast klaarmaken en alleen de kip op de barbecue bereiden.
Haal de kip uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen, meng de kruidenmix door elkaar en zet deze in een schaal alvas klaar.
Doe de kip in een bak en voeg de twee etelepels olie hier aan toe en meng alles door elkaar zodat er een laagje olie over de kip komt. Doe de bloem beetje bij beetje in de bak zodat er ook een laagje bloem over alle delen van de kip als extra laag.
Leg de kip nu indirect op het rooster, waar dus geen kolen onder liggen. Strooi na 15 minuten de kruidenmix voor een deel over de kip en draai deze dan om en bestrooi deze zijde ook met de kruidenmix. Zet de sauspan nu ook indirect op het rooster om warm te worden en na 15 minuten haal je de kip door de sause en leg de kip weer terug op het rooster.
Na 15 minuten mag de kip eraf en doe alles in een schaal, doe de overige hotsauce hierbij en meng alles goed door elkaar. Wees niet bang voor Salmonella bekruising want de kip was de eerste keer al gaar toen het door de saus ging.
Serveer de Buffalo chicken wings in een schaal of een plank en serveer deze warm.
Eet smakelijk!