Wil je meer van dit soort recepten lezen?
Bekijk de website van Marjolein Eikenboom: www.eetlekkeranders.nl
1. Snij het vlees in grove stukken. Pers de knoflook. Snij de rawit in kleine stukjes.
2. Voeg alles samen met het serehpoeder, de vissaus en het limoensap. Zet minimaal een uur weg. Zet je het langer weg, dan in de koelkast. Als je de stoof gaat maken moet het vlees dan wel weer op kamertemperatuur zijn.
3. Snipper een ui. Was de gember en rasp met de schil. Snij de verse sereh overlangs door, maar laat de kontjes heel. Zo kun je ze kneuzen en openvouwen maar krijg je niet tientallen kleine stukjes die je straks weer uit de stoof moet vissen.
4. Warm een pan op en doe de boter erin. Wees daarmee niet te zuinig.
Bak de ui glazig. Voeg de sereh toe, met de opengevouwen platte kant naar beneden. Voeg de gember toe.
5. Als de boter de smaken heeft opgenomen schuif je alles aan de kant. Eventueel nieuwe klont boter toevoegen. Bak op redelijk hoog vuur de stukken vlees. Laat eerst aan één kant goed dichtschroeien. Draai dan om en laat de andere kant dichtschroeien.
6. Meng het vlees en de specerijen door elkaar. Blus af met de bouillon (niet kouder dan kamertemeperatuur).
7. Voeg de tomaten puree toe en de helft van kokosmelk. Zorg dat de kokosmelk ook op kamertemperatuur is en niet net uit de koelkast komt. 8. Verdeel de blaadjes djoeroek poeteoet erover en leg de steranijs erin.
9. Laat met de deksel erop drie tot zes uur pruttelen. Maar een hele nacht mag ook. Schenk af en toe wat kokosmelk erover en schep om. Droogt het te veel in, schenk er dan warm water bij.
Eet smakelijk!