De naam verraad het al, burgers die hun vorm te danken hebben aan bierblikjes. Heerlijk! Lees dan hier hoe BBQ Nerds deze Beer can burger maakt.
Recept is voor 4 stuks. Steek de barbecue aan met twee zones en met een keteltemperatuur van 160 – 170 graden. Meng de dry rub met het gehakt en maak hierna 4 ballen van. Maak het blikje (of flesje) goed schoon voordat je het gaat gebruiken.
Neem nu een gehaktbal en druk in het midden de onderkant van het blikje in de bal. Vorm het gehakt om het blik zodat je een holle burger vorm krijgt. Laat het blik nog even zitten en wikkel nu 3 tot 4 stroken spek om het gehakt heen, na dit gedaan te hebben mag je het blikje uit de gehaktbal halen.
Vul nu een klein deel met de roomkaas en vul het daarna met wat Italiaanse groenten, herhaal dit nog een keer en doe dat ook bij de overige ballen. Wanneer je alles gevuld hebt en de barbecue zijn temperatuur bereikt heeft mogen de ballen indirect op de barbecue.
Na 50 minuten zijn ze bijna klaar en voeg je nog de cheddar bovenop de burger . Na 10 minuten kunnen de burgers eraf en kan je ze op (of zonder) een broodje serveren.
De Italiaanse groenten kan je ook vervangen door groenten naar eigen keuze. Wij vinden het makkelijk en uiteraard lekker met Italiaanse groenten. Maar alleen wat paprika,ui en champignons is ook al voldoende om een heerlijke beer can burger te maken.
Eet smakelijk!