In de supermarkt bestaat er een afdeling met biologisch vlees, maar grasgevoerd vlees kan je er niet vinden. Bij Vlees van Ons verkopen we alleen eerlijk vlees!
Slagers hebben altijd vlees van luxere rassen zoals Blond D’aquitaine of Limousine rund en je kan er ook vaak vlees van dubbeldoelkoeien vinden. Soms is er ook grasgevoerd vlees te koop, maar dan alleen bij de steaks en vooral van de duurdere soort. Zo heb je bijvoorbeeld grasgevoerde Aberdeen Angus of Black Angus uit Ierland of Australië. De prijs voor zulke steaks ligt dan meestal tussen de 40 en de 150 euro per kilo, van entrecote tot aan een Dry-Aged côte de boeuf.
Hier krijg je dus exclusief aanbod van bijzondere vleesrassen, soms zelfs uit het buitenland en rassen die je bij een supermarkt niet gauw gaat vinden. Daartegenover staat een bijbehorend prijskaartje en is het niet ingevroren. Dit betekent dat het maar beperkt houdbaar is en het van de andere kant van de wereld moet komen, wat niet de meest duurzame manier is.
Het grootste deel van vlees dat Nederlanders eten komt uit de supermarkt. Hier bestaat er een afdeling met biologisch vlees, maar grasgevoerd vlees kan je er niet vinden. Biologisch vlees betekent namelijk, vergeleken met normaal vlees, vrij weinig voor je gezondheid en smaakbeleving. Het heeft vooral een impact op je portemonnee. Biologisch geteelde graan, maïs en soja als voer, samen met wat extra tijd in de buitenlucht voor de dieren, worden namelijk vlot vertaalt naar ‘het vlees is biologisch’.
Daarom zijn consumenten vaak niet goed op de hoogte van wat nou wél en niet goed is voor het milieu. Bij Vlees van Ons krijg je altijd een (h)eerlijk stuk vlees, zonder kunstmatige toevoegingen én uit de streek. Grasgevoerd rundvlees van de beste kwaliteit. Dát is Vlees van Ons.
Het grasgevoerde rundvlees bij ons is van echte Hollandse bodem, online te bestellen en daarna komen we het thuis bij je afleveren. Gras- of graangevoerd vlees maakt een wereld van verschil, want grasgevoerd is een puurder en gezonder product. Grasgevoerd vlees wordt daarom steeds populairder, het heeft in potentie meer nutriënten waardoor het voedzamer is en bijdraagt aan de gezondheid. Daarnaast hebben grasetende koeien een prominente rol in de ecologische cyclus van bijvoorbeeld weidelanden.
Op deze manier ben je zeker van een goede levering waardoor het vlees nog minstens een jaar meegaat als je het bij ontvangst in de vriezer legt. Daarnaast betaal je minimaal voor transport, omdat de bezorging rechtstreeks naar jou toe gaat.
Gezonder, duurzamer en lekkerder. Voor een betaalbare prijs en eerlijk vlees voor dier en mens. Dat is Vlees van Ons!
Gezonder, duurzamer en lekkerder. Eerlijk vlees voor dier en mens! Het grasgevoerde rundvlees bij Vlees van Ons is van echte Hollandse bodem, online te bestellen en daarna komen we het thuis bij je afleveren. Bekijk gauw ons aanbod!
Grasgevoerd vlees bevat over het algemeen minder vet en daarmee ook minder calorieën. Dit is zichtbaar door een mindere marmering. Er zijn twee typen verzadigde vetzuren die nadelige effecten hebben op de cholesterol spiegels. Deze zijn allebei minder aanwezig in grasgevoerd vlees, waardoor het cholesterolniveau beter wordt gereguleerd.
2. CLA Vetzuur
CLA (een type enkelvoudig onverzadigd vet) is een vetzuur met grote gezondheidsvoordelen. Het reguleert insulinegevoeligheid, de glucosespiegel en heeft cardiovasculaire voordelen gezien het hypertensie (hoge bloeddruk) verlaagt. De hoeveelheid CLA in grasgevoerd vlees is twee tot drie keer zo hoog in vergelijking tot graangevoerd. CLA komt vooral voor in herkauwende diersoorten, zoals koeien en lam. De hoeveelheid CLA in het vlees is afhankelijk van de voeding. Graanvoer veroorzaakt een verzuring in het lichaam van het dier waardoor CLA verminderd wordt aangemaakt. Gras zorgt dus voor gezonde pH-waarde en verzekerd daarmee een hogere aanwezigheid van CLA.
3. Meer enzymen
Grasgevoerd vlees bevat meer enzymen met een antioxiderende werking die vrije radicalen in het lichaam bestrijden. Dit verlaagd de oxidatieve stress en cellulaire beschadiging. Deze enzymen helpen het vlees ook te beschermen tijdens het bakken, waarbij oxiderende vetten (vrije radicalen) vrij kunnen komen door hoge temperaturen.
4. Meer vitamine A
Grasgevoerd vlees bevat meer vitamine A. Dit zorgt voor een gezond zicht, botsterkte, voortplanting, immuniteit en verschillende cellulaire functies. Daarnaast heeft het een beschermende werking als sterke antioxidant. Een grasgevoerd dier slaat zeven keer meer vitamine A op in zijn weefsel dan een graangevoerd dier.
5, Meer vitamine E
Grasgevoerd vlees bevat significant meer vitamine E. Ook een sterke antioxidant die de cellen beschermt tegen cellulaire stress. Merkwaardig genoeg zetten vitamine E in combinatie met betacaroteen elkaar kracht bij in het verlagen van oxidatieve stress in het lichaam. Een verhoogde aanwezigheid van vitamine E verlengd de houdbaarheid van het vlees door het vertragen van de oxidatie van vetzuren. Hierdoor blijven ook de omega-3-vetzuren beter behouden. Een win-win situatie.
6. Omega-3 vetzuren
Het is van groot belang om genoeg vet binnen te krijgen – gezonde vetten, zoals verzadigde vetten, enkelvoudige onverzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten. Een van de essentieelste vettypen zijn de meervoudig onverzadigde omega-3 en -6 vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel om te consumeren omdat ons lichaam deze niet zelf kan aanmaken.
7. Gezondheidsvoordelen Omega-3
De volgende eigenschappen zijn op wetenschappelijke basis verwant met een gezonde dosis Omega-3:
In kortere bewoordingen is grasgevoerd vlees is nutriëntrijker dan graangevoerd vlees. Het heeft een goed verzadigd vet profiel door een beter omega-3 tot -6 ratio. Het bevat méér Omega-3, minder omega-6. Meer CLA, betacaroteen (vitamine A), vitamine E en heeft over het algemeen een groter antioxiderend potentieel.
Vlees zonder streken, dat is waar wij voor staan. Geen poespas, geen geheimen, een duidelijke keten en een respectvol leven voor onze dieren. Onze runderen worden met zorg grootgebracht en daarom vinden we het belangrijk dat het ook met zorg wordt geconsumeerd. We vinden het belangrijk dat je weet wat je eet tegen een reeële prijs voor iedereen in de keten. Benieuwd naar het verhaal van Vlees van Ons? Bekijk dan onze documentaire!