Een ontzettend mals stuk vlees, de pinanca. In combinatie met gepofte sjalotten en gekruide aardappeltjes gegarandeerd een succes!
Verwarm je oven alvast voor op 80 graden en laat het vlees op kamertemperatuur komen.
Kerf de picanha licht in met een scherp mes en wrijf deze in met peper en zout. Laat ondertussen de roomboter in een pan op hoog vuur smelten tot deze goudbruin is.
Bak de picanha eerst op de vetkant mooi bruin en daarna rondom tot deze een mooie bruine kleur heeft. Plaats de picanha in een ovenschaal en giet de helft van de boter uit de pan erover. Bewaar de rest.
Pak de gepelde sjalotten in met aluminiumfolie en plaats deze bij het vlees in de ovenschaal in de oven tot de kernthermometer circa 50 graden aangheeft. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
Verhit de pan met de boter opnieuw en blus dit af met de port en de fond. Laat dit tot ongeveer een kwart inkoken en voeg dan de tijm toe en haal de pan van het vuur.
Snij de aardappelen in en steek de laurierblaadjes erin. Besprenkel deze met wat olijfolie, peper en zout. Haal het vlees en de sjalotjes uit de oven en verhoog de oven tot 175 graden. Hou het vlees warm in wat aluminiumfolie.
Zet de aardappeltjes gedurende 5 tot 10 minuten in de oven tot deze gaar zijn. Snij het vlees in plakken en zet dit samen met de sjalotjes nog even terug in de oven vóór het serveren.
Verwarm eventueel de boren en serveer de plakken picanha met de aardappelen. Garneer met de sjalotjes en giet de saus erover.
Eet smakelijk!