Curry Madras is een heerlijk kruidig en pittig gerecht waarbij de smaak van het grasgevoerde rundvlees extra tot zijn recht komt. Een wereldgerecht met een lokaal tintje.
Zorg ervoor dat je de slowcooker klaar hebt staan.
Als eerste snijd je het rundvlees in dobbelsteentjes en de uien in grove stukken. Vervolgens kneus je de knoflook en snijd je deze grof.
Verwijder hierna de zaadlijsten uit de jalapeños en snijdt deze in reepjes. Haal het buitenste blad van het lemonsgrass weg en kneus deze. Schil de gember en snijd deze in plakjes.
Verhit daarna de roomboter in de binnenpan van de slowcooker en braadt het vlees kort en heet aan met de zoutknoflook mix. Haal vervolgens het rundvlees uit de pan.
Bak zowel de uien, het knoflook als de jalapeños. Voeg hier uiteindelijk het rundvlees weer aan toe en kruidt dit nogmaals met de zoutknoflook mix. Voor een optimale smaak meng je de gember, laurier en lemongrass hierbij.
Roer het geheel om, draai het gas uit en plaats de binnenpan terug in de slowcooker.
Voeg vervolgens de kokosroom en de tomatenpuree hieraan toe en roer dit geheel nogmaals.
De meeste voorbereiding is inmiddels gedaan. Het is nu nog een kwestie van de slowcooker voor 6 uur aanzetten op de laagste stand. Proef na ongeveer vier uur of er nog kruiden bij moeten en of het vlees gaar is.
Serveer het gerecht met rijst of naanbrood en geniet van deze wereldse maaltijd!
Eet smakelijk!
Dit recept is van Carla van der Ploeg
Instagram: carla_kha_khb_recepten