Voorbereiding
Doe het gehakt, kaas en dry rub in een schaal en meng dit goed door elkaar. Draai hier nu balletjes van met een gewicht van ongeveer 35 gram. Draai na het draaien van de balletjes nu spek om de balletjes heen, de balletjes hoeven niet helemaal bedekt te zijn met spek. Blijven het spek niet om de gehaktballetjes? Gebruik dan een prikker om het te verstevigen.
Leg de moink balls nu in de koelkast voor minimaal een half uur en in de tussentijd kan je de barbecue aansteken.
Bereiding op de barbecue
Wanneer de keteltemperatuur van 110 – 120 graden is bereikt kunnen de moink balls indirect op de bbq geplaatst worden. Wanneer de moink balls een kerntemperatuur hebben van 60 graden (1 uur) dan kan je ze lakken met de barbecue saus en terug op indirecte zonde van de barbecue. Bij een kerntemperatuur van 70 graden (20 – 30 min) mogen de balls van de barbecue.
Serveer de moink balls warm of koud en gebruik als optie de bbq saus als dip.
Eet smakelijk!