De welbekende “Philly Cheesesteak” omgetoverd tot een verbeterde versie. Een heerlijk gerecht! De Pete’s Cheesesteak Sandwich is een broodje met gegrilde steak en groenten en een topping van o.a. kaas. Een heerlijk gerecht als middag eten, maar kan ook prima als avond geserveerd worden. Het recept is gebaseerd op de barbecue, maar dit kan ook prima met een koekenpan op het fornuis.
Maak de barbecue klaar met 2 zones en zorg dat er een kerntemperatuur van 200 graden of hoger is. De skillet kan je nu ook al op de barbecue leggen om alvast warm te worden.
Snij de entrecote in dunne plakjes en indien nodig kan je het even in de vriezer leggen om het wat harder te maken zodat je de entrecote beter in dunne plakjes kan snijden. Doe de plakjes in een bak of zak en voeg de dry rub hier aan toe en mix het goed door zodat overal wat zit. Leg de bak met gesneden entrecote even aan de kant en snij nu de groenten voor in de skillet en leg deze appart om later te kunnen gebruiken. Snij de jalapeno en bosui alvast klein en bewaar deze om later bij de sandwich te serveren.
Wanneer de keteltemperatuur 200 graden of hoger is kunnen de groenten alvast in de skillet en bak deze gaar tot het een soort van saus word, wij hebben het eerst gegaard op de indirecte zone en daarna op de directe zone. Wanneer dit bereikt is kan de groente saus eruit en maak de skillet schoon.
Doe wat olie in de skillet, verwarm de skillet even en grill hierin de entrecote voor 1 tot 2 minuten gaar. Snij de broodjes doormidden en grill deze heel even en haal de broodjes er dan af na 30 seconden a een minuut. Haal daarna de skillet van de barbecue en beleg het brood nu met de entrcote, groenten en topping.
Leg de broodjes nog voor 1 tot maximaal 2 minuten terug op de indirecte zone zodat de cheddar kaas goed kan smelten en serveer de sandwich warm.
Eet smakelijk!