cart-fill cart-open expand_more cartcheck checkbox-oncheckboxchevronchicken cow facebook hero-icon instagram linkedin logo-vvo meat-bg meat-lover menu-item-active minusnotification-closeperson-fill pig plussearch-glass sheep startiktok twitter vink vvo-icon whatsapp
VLEES ZONDER STREKEN
LOKAAL EN MET ZORG GROOTGEBRACHT
GRATIS VERZENDING VANAF €150
100% NATUURLIJK VLEES

Eerlijke eieren van de Zorgboerderij, vers, lokaal & natuurlijk!

Vlees van eerlijke kippen

Bij Vlees van Ons zorgen we niet alleen voor onze runderen, maar ook voor onze kippen. En dat doen we met liefde! Onze kippen lopen vrij rond op de zorgboerderij, waar ze genieten van ruimte, rust en natuurlijke voeding. Hierdoor zijn onze eieren niet alleen (h)eerlijk, maar ook nog eens gezond en vol van smaak. Benieuwd waarom onze kippen en eieren zo bijzonder zijn? Lees het hieronder

Zorgboerderij: liefdevolle verzorging

Een uniek aspect van onze zorgboerderij is de betrokkenheid van de bewoners. Onze zes bewoners, die 24/7 zorg ontvangen, helpen met de dagelijkse verzorging van de kippen. Ze strooien het voer, geven de kippen water en helpen met het uitdraaien van de eieren. Voor hen is het verzorgen van de dieren niet alleen een taak, maar ook een manier om structuur, voldoening en plezier te vinden in hun dagelijkse leven.

Door deze zorg dragen ze bij aan het welzijn van de kippen én de kwaliteit van de eieren die jij op je bord krijgt.

Vrije uitloop kippen: Gezonde kip, gezonde eieren

Op onze zorgboerderij hebben we een moderne mobiele kippenstal, met daarin zo’n 650 vrije uitloop kippen. Deze kippen kunnen het hele jaar door naar buiten, en genieten van de frisse lucht, gras en ruimte om te scharrelen. Omdat onze stal mobiel is, kunnen we deze regelmatig verplaatsen naar andere weides. Dit betekent dat onze kippen altijd toegang hebben tot vers gras, kruiden en insecten. Zo dragen we bij aan een gezonde leefomgeving en een gevarieerd dieet voor de kippen.

Leuke weetjes over kippen

Wist je dat kippen in kleuren kunnen zien?

Ze hebben zelfs een beter kleurenpalet dan mensen. Waar wij rood, groen en blauw onderscheiden, zien kippen ook ultraviolet licht.

Kippen zijn supersociaal!

Ze herkennen gezichten en stemmen van andere kippen én mensen. Dus als je ze vaak ziet, zullen ze je onthouden!

Een kip kan zo’n 400+ eieren per jaar leggen.

Toch ligt dat bij onze kippen iets lager, omdat ze een meer natuurlijke, ontspannen leefomgeving hebben.

Kippen houden van badderen!

Maar in plaats van water nemen ze graag een zandbad. Dit helpt hen om schoon te blijven en vervelende parasieten te weren.

Mooie kleur van de dooier, hoe voedzamer het ei.

Kippen die vrij kunnen scharrelen en een gevarieerd dieet van gras, kruiden en insecten krijgen, leggen eieren met een mooie gele dooier. Deze zijn rijker aan voedingsstoffen zoals omega-3 en vitamine A.

Waarom zijn onze eieren zo lekker?

Doordat onze kippen vrij kunnen scharrelen en een natuurlijk dieet krijgen, zijn hun eieren rijk aan eiwitten, vitamines en mineralen. Deze eieren hebben niet alleen een rijke smaak, maar zijn ook een gezonde toevoeging aan je dagelijkse voeding. En het beste van alles? Onze eieren zijn helemaal vrij van antibiotica en ongewenste toevoegingen zoals E-nummers. Dat proef je!

Probeer een heerlijk recept met onze eieren

Wil je onze eieren op een unieke manier proberen? Probeer dan ons heerlijke recept voor Mini Meatloafs met Ei! Deze smaakvolle gehaktbroodjes, gevuld met een gekookt ei, zijn perfect als hoofdgerecht of voor een uitgebreide lunch. Ze combineren de rijke smaak van ons (h)eerlijke vlees met de volle, romige smaak van onze eieren.

Met dit recept zet je niet alleen een heerlijke maaltijd op tafel, maar proef je ook de puurheid van onze (h)eerlijke producten. Een geweldige manier om onze vrije uitloop eieren in de spotlight te zetten!

Bestel onze (h)eerlijke eieren

Wil je het verschil proeven dat echt vrij scharrelende kippen maken? Onze eieren komen rechtstreeks van de zorgboerderij, waar ze met liefde en zorg worden geproduceerd. De kippen genieten van een natuurlijk dieet en hebben alle ruimte om buiten te scharrelen. Dit zorgt voor eieren die vol zitten met smaak, eiwitten en essentiële voedingsstoffen. Of je nu een fan bent van een klassiek zachtgekookt eitje, een stevige omelet of ze verwerkt in een gerecht zoals onze Mini Meatloafs met Ei – je zult merken dat onze eieren écht anders smaken.

Neem een kijkje in onze webshop en bestel jouw verse eieren eenvoudig online. Wij zorgen ervoor dat jouw bestelling gekoeld en vers wordt bezorgd, direct van de boerderij naar jouw keuken. Maak jouw ontbijt, lunch of diner nóg lekkerder met onze gezonde, natuurlijke eieren!

Ontdek Vlees Van Ons en proef het verschil!