Ervaar de ultieme BBQ-ervaring met deze smaakvolle, gemarineerde Spareribs! Ga aan de slag en geniet van de heerlijke smaken van de grill!
Maak de marinade door de ketjap, honing, BBQ saus en kruiden toe te voegen aan een mengkom. Roer goed door. Smeer daarna de Spareribs goed in en leg ze in een ovenschaal. Schenk de rest van de marinade erover en dek af met huishoudfolie. Zet de spareribs voor een nachtje in de koelkast.
Steek de BBQ aan en leg bak beide kanten van de spareribs kort op direct vuur. Daarna leg je een stuk aluminiumfolie op de indirecte kant van de BBQ en daar leg je de spareribs op. Laat ze daar voor zeker 60 tot 90 minuten liggen. Tussendoor kun je ze nog een keer inkwasten met de marinade uit de schaal.
De spareribs zijn klaar als je ze met een vork makkelijk uit elkaar kunt trekken. Lukt dit nog niet? Laat ze dan nog 15-30 minuten langer indirect liggen. Het verschilt per BBQ / temperatuur.
Serveren met een lekkere salade of tijdens een BBQ met andere vleesjes en smeerseltjes.
Eet smakelijk!